10 Mart 2014 Pazartesi

Los Angeles Türk Filmleri Festivali Günlüğü - 4

Bugün (8 Mart) festivalin en heyecanlı günlerinden biriydi çünkü filmlerimiz ilk defa gösterilecekti.

Güne ilk olarak Derviş Zaim atölyesi ile başladık. Derviş Zaim 6 yıl önce New York Digital Film Akademi’de hocamdı. Aradan bu kadar zaman geçtikten ve farklı deneyimler kazandıktan sonra bazı şeylerin üzerinden tekrar geçmek ve onları farklı bir gözle algılamak benim açımdan çok faydalı oldu. Derviş Hoca yaptığı espriler ve verdiği örneklerle müthiş formundaydı.

Derviş Zaim Atölyesi’nden sonra Nebraska Filmi’nin yapımcısı Bone Fide şirketinin iki ortağından biri olan Ron Yerxa söyleşisi vardı. Büyük stüdyolarla çalışmak ile  bağımsız yapımları organize etmek ve olayın Amerika’daki işleyiş boyutu hakkında bu kadar deneyimli birinden bilgi almak inanılmaz faydalıydı. Ayrıca söyleşiyi daha da zevkli hale getiren Ron’un sorulara son derece samimi ve açıklıkla cevap vermesi oldu. Daha önce Londra’da katıldığım bir eğitimde King Speech filminin yapımcılarından Gareth Unwin ve senaristi  David Seidler ile tanışma, sohbet etme ve hatta gerçek Oscar’ı elime alma şansım olmuştu. Böylelikle bir kez de filmi 2014 Oscar ödüllerinde çeşitli dallarda aday bir yapımcı ile daha uzun ve detaylı bir söyleşiye katılma olanağı buldum.

Bu söyleşinin ardından günün en heyecanlı bölümü için jüri ve seyircilerle birlikte filmlerimizi izlemek üzere saat 4:00 gibi Egyptian Theatre’a gittik. Açılış gecesi altyazı ile ilgili yaşanan ufak sorun nedeniyle tüm finalist arkadaşlarda ufak da olsa bir tedirginlik vardı. İlk olarak progam alfebetik sıraya göre Avni Amca ile başladı. Heyecandan kalbim duracak gibiydi. Bir taraftan teknik bir sorun olmaması için dua ederken diğer taraftan ilk defa filmimizin Los Angeles’ta Hollywood’da bir sinemada gösterilmesinin mutluluğu içindeydim. Hem benim hem de diğer filmler hiçbir sorun yaşanmadan filmler gösterildi. Güzel bir gösterimin ardından LATFF 2014 röportajları için kamera karşına geçmek üzere dışarı çıktık.


Bu güzel festivalin hızla sonuna yaklaşıyoruz. Yarın festivalin büyük günü yani kapanış töreni.

Çiğdem Topaloğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder