9 Mart 2014 Pazar

Los Angeles Türk Filmleri Festivali Günlüğü - 3

Bugün (7 Mart) harika bir gündü. Güne ilk olarak USC”nin Motion Capture Laboratuvar’ını ziyaret ederek başladık. Yaklaşık iki saat oradaydık ve bozuntularının yöneticisi Eric’ten inanılmaz bilgiler öğrendik. Avatar filminin bazı sahnelerinin ve karakterlerinin nasıl dizayn edilip hayata geçirildiğini görmek müthiş bir tecrübeydi. Türkiye’de teknoloji ne zaman bu seviyeye gelir hiç bilmiyorum ama tek bildiğim dünyada çok hızlı ve  başarılı bir şekilde ilerlediği.

Günün 2. programı Yozgat Blues filminin yönetmeni Fazıl Coşkun ile söyleşiydi. Filmi daha önce iki kere izlediğim ve gala sonrası Fazıl Coşkun’la otelde uzun uzun sohbet ettiğim için söyleşi benim açımdan daha durağandı.





Günün 3. ve son programı hem USC senaryo profesörlerinden hem de Sundance senaryo laboratuvarı başkanı Howard Rodman ile yapılan söyleşiydi. Bu söyleşi de çok başarılı geçti. Howard Rodman sorularımızı içtenlikle cevaplamanın yanı sıra kendi yazım tarzı ile bizler için güzel bir örnek oldu.


Saat yaklaşık 16:00’da biten programın ardından hep beraber Venice Beach’e gidip ayaklarımızı okyanusa soktuk. Orada geçirdiğimiz kısa bir zaman sonrası aksam yemeği için  Santa Monica’ya Bubba Gump’a  gittik. Çok eğlenceli bir yemek oldu.


Yarın biz kısacılar için büyük gün çünkü filmlerimizin gösterimi olacak. Heyecanla bekliyoruz.
Çiğdem Topaloğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder